🚘AutoWasService💦Detailing💥Spot-Repair

AutoWasService » Informatie » Wat is een Microvezeldoek

Wat is een MicroVezeldoek

  • Microvezeldoeken reinigen snel doordat ze een enorm oppervlak hebben, vele malen groter dan de zichtbare afmetingen. Daar zijn de ontelbare driehoek vormige polyestervezeltjes verantwoordelijk voor. Een groot oppervlak betekent een hoog opzuigend vermogen.
  • Met hun scherpe hoeken dringen microvezels diep door in het vuil, veel verder dan een ronde vezel dat kan.
  • Eén van de polymeren van de microvezel is lipofiel oftewel olie minnend. Vet en olie hechten daardoor rechtstreeks aan de vezels.
    Dit is ook de reden dat microvezeldoeken slecht uit te spoelen zijn en daarom, na verzadiging met vuil, gewassen moeten worden.
  • De poriën in het microvezeltextiel zijn veel kleiner. Bij het reinigen met een voldoende droge doek blijven daardoor kleine druppeltjes achter op het te reinigen oppervlak die snel verdampen. Hierdoor blijft een schoner oppervlak achter en wordt streepvorming voorkomen.
  • De vezels zitten dicht opeengepakt. De tussenliggende kieren trekken door de capillaire werking het water met de daarin aanwezige vuildeeltjes omhoog. Capillaire werking noemen we het verschijnsel dat vloeistof wanneer het zich in een nauwe ruimte bevindt, tegen de wanden omhoog kruipt. Gewone doeken hebben ook een zuigende werking, maar die is veel minder omdat de poriën groot zijn.
  • Droog heeft de vezel weer andere voordelen. Dan laadt de doek statische elektriciteit op door de wrijvende beweging over een oppervlak. De positief geladen doek trekt stofdeeltjes naar zich toe.

💦AUTO-WASH PAKKETTEN💦