🚘AutoWasService💦Detailing💥

AutoWasService » Informatie » Wat zijn Pro Pre & Synbiotica

Wat is schoonmaken eigenlijk?

Om uit te leggen wat Probiotica Prebiotica of Synbiotica zijn qua werking en het reinigen ermee, is het handig om te weten wat schoonmaken inhoud volgens de Basisprincipes in de reinigingswereld.

Waarom en hoe maken we nu schoon?

Uit esthetisch aspect: het visueel aantrekkelijker maken van een oppervlak. Zoals het wassen van auto's of lappen van de ramen. En uit functioneel aspect: het reinigen van een oppervlak voordat er een specifieke behandeling kan worden uitgevoerd. bijvoorbeeld het ontvetten voor het schilderen. Reinigen is het verplaatsen van vuil, hiervoor moet het vuil: losgemaakt, transporteerbaar en verwijderd worden. De effectiviteit van de reiniging wordt steeds bepaald door 4 factoren: Chemische werking, Tijd, Temperatuur en Mechanische werking.

In een ideale situatie zijn alle 4 de factoren even belangrijk maar zo’n ideale situatie is er bijna nooit. De nadruk ligt vaak op een bepaald aantal factoren. Door de conventionele manier van reiniging (chemie) laat dit een Biofilm achter maar met vuildeeltjes, deze groeien snel weer aan waardoor de nieuwe vervuiling ontstaat. Met de huidige methodes reinigt men dus veelal voor het esthetisch aspect ''het visueel mooier maken''. Verplaatsing van het vuil en van echt Diep reinigen is niet echt sprake, De gebruikte chemie stopt nadat de doek erover is gegaan en eventueel gedroogd is. In deze tijden van onder andere COVID-19 en andere ziektemakers is het juist belangrijk om de dagelijkse reiniging ook echt goed en veilig uit te voeren. Daarbij is het gebruik van Probiotische producten van groot belang gebleken, maar Chemie en Probiotica zijn in eerste instantie geen vrienden. DUS KIES !


Hoe maken Probiotica dan schoon?

De producten zijn opgebouwd uit micro-organismen, enzymen en zuiver water die organische vervuiling omzetten in natuurlijke producten zoals water -en koolstofdioxide. Deze organismen focussen zich op de gewenste locatie en versnellen het natuurlijke reinigingsproces. De bacteriën die wij gebruiken produceren enzymen welke organische stoffen afbreken, als het ware in kleine stukjes ‘verkappen’, en die kunnen op hun beurt dan verteerd worden door de goede bacteriën. De micro-organisme behoren tot de groep van positieve bacteriën, deze hebben een pH van waarde 7 en zijn dus neutraal, met andere woorden niet agressief. Deze bacteriën zijn in staat olie, kalk en roest af te breken en het verwijderen van organische vervuiling op verschillende typen materiaal zoals staal, aluminium, inox, glas, tegels, beton, enz. De bacteriën zorgen er tevens voor dat onaangename luchtjes permanent verdwijnen bij regelmatig gebruik. Om alle effecten te krijgen en te houden is het belangrijk om vol te houden en u merkt dat het werkt.


Wat zijn precies Probiotica?

Probiotica zijn ‘goede’ bacteriën die ons helpen de darmflora in evenwicht te houden zodat je gezond blijft. Ditzelfde principe geldt ook voor onze producten. Bacteriën planten zich voort door zich te delen. In optimale omstandigheden kunnen bacteriën zich elke 20 minuten delen. Sommige soorten zelfs elke 10 minuten. In 8 uur kan, onder gunstige omstandigheden, één bacterie 16 miljoen ‘kopieën’ van zichzelf hebben gemaakt! Zodoende, ondanks dat we bij het woord bacterie vaak aan ziektes denken, zijn er dus ook goede bacteriën die ons helpen en hier werken we heel graag mee samen! In onze producten zitten overigens altijd gegarandeerd 1 miljoen bacteriën per ml. Probiotica zijn onschadelijk en 100% veilig voor mens dier en onze natuur.


Op een rijtje... Prebiotica & Synbiotica ?

Synbiotica is de combinatie van probiotica en prebiotica…. samengevoegd als Synbio® Bio Shield programma

Probiotica zijn..... 

Goede bacteriën die de gezondheid het ''microbioom'' van mens en dier bevorderen.

Prebiotica zijn..... 

Voedingsstoffen (suikers) die goede omgevingsbacteriën blijven stimuleren.